Η ΙΑΤΡΟΣ

ΙΟΝΕΣΚΟΥ-ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΜΟΝΑ Νεφρολόγος ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΙΩΝΕΣΚΟΥ ΣΙΜΟΝΑ
Επιστημονική Διευθύντρια Νεφρολογικού Κέντρου "ΦΡΟΝΤΙΣ" Αθηνών

Φροντίς Νεφρολογικό Κέντρο Αθηνών -> Οδός: Πατησίων 267, Αθήνα, ΤΚ 11254,
Τηλέφωνο: 210 2011100
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιατρείο -> Οδός: Μετσόβου 25 Αγ. Δημήτριος
Τηλέφωνο: 210 9753360
Κινητό: 6937 133857
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Η ιατρός νεφρολόγος Σιμόνα Ιωνέσκου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιασίου της Ρουμανίας το 1995. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της λάμβανε επί πέντε (5) συνεχή έτη υποτροφία αρίστευσης, ενώ αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου « Άριστα» (9,66).

Κατά την περίοδο 1998-2000 ειδικεύτηκε στην Παθολογία στο Γενικό Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» (Αθήνα), ενώ από το 2002 έως το 2003 εκπλήρωσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου Εύβοιας. Το 2003 ξεκίνησε την ειδικότητά της στη Νεφρολογία στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, την οποία ολοκλήρωσε το 2007.

Από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Ιούνιο του 2009 εργάστηκε ως ιατρός νεφρολόγος στη Γενική Κλινική «Αθηνά» ( Αθήνα).

Τον Σεπτέμβριο του 2009 τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση του νεφρολογικού τμήματος της μονάδας τεχνητού νεφρού της Κλινικής City Clinic (Γενική Κλινική CITY CLINIC, Αθήνα) στην οποία απασχολήθηκε έως τον Αύγουστο του 2015 και έπειτα ανέλαβε τα καθήκοντα της Διευθύντριας του νεφρολογικού τμήματος της μονάδας χρόνιας αιμοκάθαρσης στη CITY NEFRO CLINIC.

Από τον Αυγουστο του 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα της Επιστημονικής Διευθύντριας του Νεφρολογικό Κέντρο Αθηνών "ΦΡΟΝΤΙΣ", τα οποία εκπληρώνει έως και σήμερα.

Παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα ως ιατρός νεφρολόγος καταρτίστηκε στη Μεταμόσχευση στο Τμήμα Μεταμοσχεύσεων του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών και στην Οστεοπόρωση, ενώ συμμετείχε στο Αντιυπερτασικό Ιατρείο του Γενικού Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (Αθήνα).

Έχει, επίσης, να επιδείξει πλήθος διαλέξεων και δημοσιεύσεων σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο, ενώ έχει διαρκή συμμετοχή σε συνέδρια που λαμβάνουν χώρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αποβλέποντας στην συνεχή και άρτια ενημέρωσή της.